Wat ervaren kinderen als lastig tijdens scheiding

Wat ervaren kinderen als lastig tijdens scheiding

Wat ervaren kinderen als lastig tijdens scheiding Samen om Tafel mediation & advies
Lida Zoelman - Samen om Tafel mediation & advies

Geschreven door:
, 28 januari 2018

1. Heen en weer
Met je spullen heen en weer moeten sjouwen tussen twee huizen is echt super vervelend. Als je een bepaalde trui of broek aan wil die dan nét niet bij papa of bij mama ligt…Of als je je sportspullen in de auto van de andere ouder laat liggen
2. Vaste plek
Sommige dingen niet mogen van de ouders niet mee naar de andere ouder. Super irritant als het om iets gaat dat je graag iedere dag gebruikt. Bv een laptop. In de praktijk betekent het dat er dus 2 pc dienen te worden aangeschaft om huiswerk op te maken als kinderen bij de andere ouder zijn. 3. Communicatie
Kinderen hebben een hekel als het de boodschapper moet zijn tussen mijn ouders. ‘Kun jij ….tegen je vader zeggen!’ of ‘Zeg even tegen je moeder dat ze… niet moet vergeten’. Ik zou zeggen: als praten niet gaat, e-mail dan met elkaar, of stuur een smsje maar vraag het aub niet aan de kinderen!
4. Slecht praten over elkaar
Dat jullie elkaar niet meer zo leuk, aardig of lief vinden, dat snappen kinderen heus nu wel! Maar probeer geen slechte dingen over de andere ouder te zeggen waar zij bij zitten.
Dat kwetst!
5. Kiezen waar
Voor sommigen van ons is het al vooraf bepaald waar kinderen de verjaardag, kerst, nieuwjaar, enzo vieren. Dat is fijn, want als jullie de keuze aan de kinderen laten om te kiezen, zijn ze bang één van jullie te kwetsen. Liefst vieren we zoveel mogelijk nog samen, zeker onze verjaardagen!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.