Rouw en Verlies

Hulp bij verliesverwerking en verheldering - lutografie - Ook een relatiebreuk kan rouw opleveren

Hulp bij verliesverwerking en verheldering - lutografie - Ook een relatiebreuk kan rouw opleveren - Samen om Tafel mediation & advies

Rouw/Verlies
Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies en rouw. Dat het je overkomt is onherroepelijk, net als het verlies zelf. Hoe graag wij allen dat ook willen vermijden. Verlies is daarentegen de keerzijde van winst; verlies van dat wat je eerder hebt gekend. Alles is veranderlijk en vergankelijk.

Na een verlies lijkt het leven overdekt te zijn door een grauwsluier. Je probeert keer op keer de donkere wolken weg te schuiven en verlangt er naar om af en toe een zonnestraal te zien. Het leven dat was, is niet meer. Wie jij was, is niet meer. En nu? Je hebt geen idee. Laat staan dat je weet hoe.

Soms is het moeilijk te geloven, maar wat je voelt blijft niet voor altijd. Gelukkig hebben we dat al van meerdere mensen gehoord die een levend verlies hebben meegemaakt. Hetzelfde zal het niet meer worden. Het wordt anders.

We hebben allemaal de mogelijkheid om verdriet te dragen en te verwerken, om stapje voor stapje uit het diepe dal te klimmen. Dat is moeilijk en zwaar. Rouwen (ja, ook een levend verlies is rouw) is keihard werken. Werken om je te verhouden tot datgene wat, of diegene die verloren is gegaan. Ook werken aan een nieuwe manier van omgaan met het leven. Lutografie helpt daarbij.

Het leven kent verschillende verliezen;
- een persoon,
- een relatie,
- het verliezen van een baan,
- verliezen van gezondheid.

Het dwingt ons telkens te veranderen en mee te bewegen.
Verlies, afscheid nemen en rouw kan zeer intens zijn en op momenten zelfs niet te doen. Soms dacht je dat je het een plek hebt kunnen geven, totdat je er zomaar weer midden in zit. Het verdriet en alle emoties kunnen je overspoelen en het gemis kan je ineens aanvliegen omdat je bijvoorbeeld iets hoort, ziet of ruikt wat je weer terugbrengt in de tijd die er (ook al) niet meer is.

Helpende ondersteuning gewenst?
Het gemis kan blijven bestaan, maar misschien kan je toch net wat extra ondersteuning gebruiken voor een beter verwerkingsproces zodat je meer verbinding hebt met jezelf, je omgeving met minder leegte en weer meer plezier in het leven.
Onder onze deskundige begeleiding met onder meer een luisterend oor en op de wijze zoals jij dat wenst van wat wij jou te bieden hebben, kan jij je opnieuw verbinden met dat wat geweest is.
Loslaten bestaat niet en daar gaat het ook niet om, wat anderen hier ook over zeggen.
Balans tussen verlies en herstel gaat je verder helpen, net
als aandacht hebben voor je coping- en hechtingsstijl, maar bovenal door de inzet van een online therapeutisch hulpverleningsprogramma “Lutografie” wat je in je eigen tijd en tempo kan volgen. Lutografie is een samentrekking van twee woorden, luto is rouw in het Spaans en grafie is schrijven; een online rouwverwerkingsprogramma.

Hoe ontvang je de ondersteuning?
Door in afstemming met jou lutografie in te zetten en door jou daarin persoonlijk te begeleiden op een deskundige wijze.
Het online-programma volg je in je eigen tijd. Daarnaast zijn er in ieder geval een 2-tal contactmomenten, desgewenst meer. Bij afname van deze 2-tal contactmomenten ontvang je het pakket gratis.

- Bij overlijden: online ga je rouw verwerken door het maken van een eigen rouwboek. Elke onlinesessie bestaat uit schrijf-, muziek-, teken-, bewegings- en zoekopdrachten die je in jouw eigen huis en op jouw eigen tempo doet. Jouw herinneringen staan centraal.
- Bij scheiding; door te werken aan een andere relatie met je ex en natuurlijk met een nieuwe manier van omgaan met het leven.
- Bij levend verlies; chronische rouw bij ouders van een kind met een beperking of aandoening

Lutografie en wij helpen jou daarbij. Dus wanneer je bijvoorbeeld midden in de nacht wakker wordt en je dan zo alleen kunt voelen, dan zou je de speciaal voor jou uitgekozen geleide meditatie kunnen volgen om hopelijk daarna de slaap weer te kunnen vatten.
Ook krijg je toegang tot een groep lotgenoten via de besloten `Lutografen` facebook pagina en online technische ondersteuning per mail of app.

En wie zijn wij?
Klik op Lida

Waarom doen?
Uit onderzoek is gebleken dat er verhoogde kans is op eenzaamheid, depressie, somatische klachten en slapeloosheid bij onvoltooide (gecompliceerde) rouw. Deze problemen hebben vervolgens mogelijk consequenties binnen de huiselijke kring, op het werk etc. Zorg dus goed voor jezelf en druk op onderstaande button om uit de put te komen en te leren verdragen wat onverdraaglijk lijkt.

Meer informatie op: https://www.lutografie.nl/wat-is-lutografie/

samenvoordejongeren - Samen om Tafel mediation & advies

samenvoordejongeren

23 februari 2021 - Corona als een stille ramp onder jongeren....Wij willen er zijn. gewoon door naar jou te luisteren Wanneer je door de Corona het allemaal even niet meer ziet zitten als jongere, kun je op de website... lees verder »

Percentage alimentatie indexering 2021 - Samen om Tafel mediation & advies

Percentage alimentatie indexering 2021

24 oktober 2020 - Meestal wijzigen per jaar de inkomsten. Daar staat tegenover dat het leven ook duurder wordt. Om die reden worden dan ook (meestal) jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en... lees verder »

KIES - Samen om Tafel mediation & advies
Rigg - Samen om Tafel mediation & advies
Kindbehartiger - Samen om Tafel mediation & advies
MfN-registermediator - Samen om Tafel mediation & advies
Paletzorg - Samen om Tafel mediation & advies
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.