Voor kinderen van gescheiden ouders

Voor kinderen van gescheiden ouders - Samen om Tafel mediation & advies

Help mijn ouders gaan scheiden!
Als Kindbehartiger ben ik, Lida Zoelman er speciaal voor jou. Bij mij kun jij terecht om je verhaal kwijt te kunnen. Je mag alles zeggen wat je wilt over de scheiding van je ouders. Je mening, je gevoelens, waar jij je zorgen over maakt, maar ook wat je wensen zijn.

Het kan zijn dat je misschien al wel een beetje het gevoel had dat je ouders van plan waren om te scheiden. Maar nu is het dan echt waarheid geworden. Wat nu? Een scheiding is een moeilijke situatie voor iedereen. Voor jou, maar ook voor je ouders. Door alles wat zij moeten regelen kan het zijn dat je soms het gevoel hebt dat je vergeten wordt. Dat is heel vervelend, want ook jij wilt gehoord worden. Jij zit ook met allerlei gedachten en gevoelens. Iets waar je wel eens over zou willen praten of misschien heb je allerlei vragen waar je graag antwoord op zou willen. Ouders zien niet altijd dat je ergens mee zit en jij wilt hun misschien niet lastigvallen omdat het allemaal al moeilijk genoeg is. Dan kan ik, Lida, als Kindbehartiger jou helpen. Bij mij kun je terecht. Ik luister naar alles wat je kwijt wilt.

Naast naar jouw verhaal te luisteren kan ik ook dingen voor jou vertellen. Vind je het moeilijk om dingen tegen je ouders te zeggen? Dan kan ik dat voor jou doen. Ik ben dan als het ware jouw stem op het moment dat ouders beslissingen willen gaan nemen.

Kun je wel wat steun en hulp gebruiken, ook al is de scheiding al een poosje geleden? Vertel dit dan aan jouw ouders, iemand anders binnen de familie, je meester of juf of iemand anders die jij vertrouwt. Laat hun weten dat je graag hulp wilt van iemand die jou hierbij kan helpen.

Wanneer heb je toestemming nodig
Ben jij jonger dan 12 jaar, dan heb je toestemming nodig van je ouders om met mij te praten. Ben jij tussen de 12 en 16 jaar dan is er nog steeds toestemming van je ouders nodig. Ben jij 16 of ouder, dan heb je geen toestemming meer nodig om met mij te praten. Dan mag je deze keuze zelf maken en kun je zelf contact met mij opnemen.

Jij mag altijd contact met mij opnemen
Heb je een vraag of wil je even kennismaken? Dan mag je altijd een e-mail sturen. Mail naar lidazoelman@samenomtafel.nl en ik geef je zo snel mogelijk antwoord. Dan kunnen we samen kijken wat we kunnen doen.

samenvoordejongeren - Samen om Tafel mediation & advies

samenvoordejongeren

23 februari 2021 - Corona als een stille ramp onder jongeren....Wij willen er zijn. gewoon door naar jou te luisteren Wanneer je door de Corona het allemaal even niet meer ziet zitten als jongere, kun je op de website... lees verder »

Percentage alimentatie indexering 2021 - Samen om Tafel mediation & advies

Percentage alimentatie indexering 2021

24 oktober 2020 - Meestal wijzigen per jaar de inkomsten. Daar staat tegenover dat het leven ook duurder wordt. Om die reden worden dan ook (meestal) jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en... lees verder »

KIES - Samen om Tafel mediation & advies
Rigg - Samen om Tafel mediation & advies
Kindbehartiger - Samen om Tafel mediation & advies
MfN-registermediator - Samen om Tafel mediation & advies
Paletzorg - Samen om Tafel mediation & advies
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.