De kosten voor een mediation

De kosten voor een mediation - Samen om Tafel mediation & advies

In een eerste gesprek vertellen jullie je verhaal. Dat is bepalend voor het aantal gesprekken dat nodig is om tot oplossingen te komen.

De kosten hiervoor krijgen jullie vooraf te horen. Ik werk ook met vaste pakketprijzen. Kun je dat bedrag niet zelf betalen, dan zijn er mogelijkheden voor vergoeding. Tot een bepaalde inkomens-en vermogensgrens heb je recht op ‘gesubsidieerde mediation’. De kosten voor een mediation worden dan grotendeels vergoed door de overheid, de Raad voor Rechtsbijstand. Afhankelijk van je inkomen betaal je een eigen bijdrage van € 55 of € 107 voor gesubsidieerde mediation. Klik Hier voor meer informatie.

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering via DAS, maar ook via REAAL hebt, worden de kosten vergoed door DAS. Meer informatie over de DAS Scheidingshulp Klik Hier.

De kosten voor KIES en Kindbehartiger

Alle gemeenten zijn verantwoordelijk voor alle ondersteuning, hulp en zorg bij opgroei-, opvoedings-, en psychische problemen. Dit geldt ook, wanneer kinderen moeite ondervinden door de scheiding van hun ouders. Deze hulp wordt dan volledig vergoed door de gemeente waar je woont.

U betaalt hiervoor geen ouderbijdrage
Lida Zoelman van SamenOmTafel, is geregistreerd SKJ en heeft mede hierdoor een contract kunnen afsluiten met alle gemeenten in de provincie Groningen. Dit betekent, wanneer kind(eren) moeite hebben met de scheiding, hiervoor altijd hulp beschikbaar is. Of dit nu gisteren was, een jaar of nog langer geleden.

Voor de omgangsbegeleiding bij (v)echtscheiding, werkt zij nauw samen met http://hetomgangshuisstadskanaal.nl/

De kosten bij Schipaanpak

Ouderschap na de scheiding, verbinden als partners
Voor een ieder die op het punt staat te gaan scheiden, net gescheiden is, al wat langer gescheiden is of het gevoel heeft in een vechtscheiding te zitten, is de SCHIP-aanpak ontwikkeld. Waarbij wij er niet van uit gaan dat je elkaar ‘los moet laten’, maar dat je opnieuw met elkaar moet verbinden. Als partners in ouderschap na scheiding. Want goed voor je kinderen zorgen, dat willen we allemaal, toch?
Afhankelijk van jullie verhaal, bepalen we samen hoeveel gesprekken er nodig zijn.

Wanneer er sprake is van een (v)echtscheiding én er zijn kinderen bij betrokken én je wordt doorverwezen door rechtbank, CJG of huisarts, kunnen de kosten vallen onder Jeugdhulp. Samen zullen we kijken naar de mogelijkheden.

Hebben jullie relatieproblemen? Is dit een betekenisvolle relatie voor jullie? Willen jullie vechten voor je relatie en een manier vinden om weer met elkaar te verbinden? Neem dan contact op.

samenvoordejongeren - Samen om Tafel mediation & advies

samenvoordejongeren

23 februari 2021 - Corona als een stille ramp onder jongeren....Wij willen er zijn. gewoon door naar jou te luisteren Wanneer je door de Corona het allemaal even niet meer ziet zitten als jongere, kun je op de website... lees verder »

Percentage alimentatie indexering 2021 - Samen om Tafel mediation & advies

Percentage alimentatie indexering 2021

24 oktober 2020 - Meestal wijzigen per jaar de inkomsten. Daar staat tegenover dat het leven ook duurder wordt. Om die reden worden dan ook (meestal) jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en... lees verder »

KIES - Samen om Tafel mediation & advies
Rigg - Samen om Tafel mediation & advies
Kindbehartiger - Samen om Tafel mediation & advies
MfN-registermediator - Samen om Tafel mediation & advies
Paletzorg - Samen om Tafel mediation & advies
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.