KIES coach

KIES coach - Samen om Tafel mediation & advies

Samen Om Tafel gecertificeerde KIES-Coach voor kinderen in echtscheidingssituaties
Tijdens een scheiding zien we vaak dat kinderen heel goed willen zorgen voor hun vader en moeder. Daarbij vergeten zij hoe het eigenlijk met henzelf gaat. Door de methode KIES in te zetten is het mogelijk om kinderen met gescheiden ouders of ouders die gaan scheiden individueel te begeleiden.

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Dit kunnen allerlei scheidingssituaties zijn. Ook maakt het niet uit of de scheiding nog maar kort of lang geleden is, of de scheiding nu naar omstandigheden redelijk goed is gegaan of dat het allemaal veel moeizamer verloopt. In alle trajecten kan KIES worden ingezet. Het traject richt zich op de omstandigheden van het kind die te maken heeft (gehad) met een scheiding. Er wordt gekeken naar de hulpbehoefte van het kind en het welzijn van het kind. Kinderen leren hoe zij om kunnen gaan met de lastige dingen die bij een scheiding komen kijken.

Aandacht en een luisterend oor voor de kinderen
Een KIES-Coach behartigt de belangen van kinderen en jongeren tot 18 jaar.
Er verandert veel op het moment dat hun ouders gaan scheiden. Er komen allerlei vragen naar boven als waar ga ik wonen, wanneer kan ik papa en wanneer kan ik mama zien of kan ik wel blijven sporten en nog veel meer vragen. Er gaat heel veel om in hun hoofd.

De reactie van kinderen, hoe zij omgaan met de scheiding is heel verschillend. Er zijn kinderen die heel boos worden, andere zijn heel erg verdrietig en er zijn kinderen die moeite hebben om zich te uiten. Wat voor ieder kind geldt is dat het goed is om alle gebeurtenissen van een scheiding een plekje te geven. Al tijdens de scheiding is er bij Samen Om Tafel veel aandacht en een luisterend oor voor de kinderen.
Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor extra begeleiding door de KIES-methode in te zetten.

Gecertificeerd KIES-Coach
Lida Zoelman van Samen Om Tafel is gecertificeerd KIES-Coach. Zij kan kinderen begeleiden bij alle vragen die ze hebben.
Lida helpt kinderen de zaken waar zij mee zitten beter te begrijpen, waar zij zich zorgen over maken of waar ze vragen over hebben.
Door in contact te blijven met de kinderen helpt Lida hen de situatie beter te begrijpen en hoe zij met moeilijke situaties kunnen omgaan.
Er is alle ruimte voor de kinderen om te praten over de niet leuke dingen, maar zeker ook over de dingen die wel leuk zijn en over dingen die veranderen. Kinderen leren hoe zij kunnen omgaan met hun verdriet, frustratie of boosheid.

Wat zijn de kosten voor het KIES traject
Alle ondersteuning, hulp en zorg die nodig is tijdens opgroeien en psychische problemen bij kinderen, wordt door iedere gemeente volledig vergoed. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor deze ondersteuning en hulp. Ook huisartsen mogen door verwijzen naar Samen Om Tafel.
Dit betekent tevens dat ouders geen ouderbijdrage hoeven te betalen.

Als geregistreerd KIES-Coach en Kindbehartiger heeft Lida Zoelman van Samen Om Tafel een contract afgesloten met alle gemeenten in de provincie Groningen. Op het moment dat kinderen moeite hebben met de scheiding kan Lida van betekenis zijn. Er is altijd hulp beschikbaar. Het maakt niet uit hoelang de scheiding geleden is of welke vragen of problemen kinderen hebben. Ook wat betreft een omgangsbegeleiding bij (v)echtscheidingen werkt Samen Om Tafel nauw samen met het Omgangshuis Stadskanaal. Voor meer informatie kijk over Het Omgangshuis Stadskanaal Klik Hier

Kijk ook eens op de website Kies voor het kind voor meer informatie.

samenvoordejongeren - Samen om Tafel mediation & advies

samenvoordejongeren

23 februari 2021 - Corona als een stille ramp onder jongeren....Wij willen er zijn. gewoon door naar jou te luisteren Wanneer je door de Corona het allemaal even niet meer ziet zitten als jongere, kun je op de website... lees verder »

Percentage alimentatie indexering 2021 - Samen om Tafel mediation & advies

Percentage alimentatie indexering 2021

24 oktober 2020 - Meestal wijzigen per jaar de inkomsten. Daar staat tegenover dat het leven ook duurder wordt. Om die reden worden dan ook (meestal) jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en... lees verder »

KIES - Samen om Tafel mediation & advies
Rigg - Samen om Tafel mediation & advies
Kindbehartiger - Samen om Tafel mediation & advies
MfN-registermediator - Samen om Tafel mediation & advies
Paletzorg - Samen om Tafel mediation & advies
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.