Voor Verwijzers, scholen en familieleden

Voor Verwijzers, scholen en familieleden - Samen om Tafel mediation & advies

Voor verwijzers, scholen en familieleden
Heb jij het vermoeden dat een kind dat jij kent een grote last draagt door een scheiding of dat zijn of haar stem niet wordt gehoord tijdens een scheidingsproces? Bijvoorbeeld binnen je familie of in je werkveld? Bespreek dit met de ouders en/of het kind, laat weten dat er een mogelijkheid is om de hulp van een Kindbehartiger danwel KIES-coach in te schakelen die ondersteuning kan bieden in een echtscheidingssituatie.

Ieder kind heeft recht op een luisterend oor
Kinderen sneeuwen soms onder tijdens een scheiding. Toch heeft ieder kind er recht op gehoord te worden en ook recht op een luisterend oor om zijn of haar verhaal kwijt te kunnen. Onbewust verliezen ouders het belang van hun kind(eren) uit het oog doordat zij zelf te maken hebben met veel emoties en verliezen. Van kinderen wordt in korte tijd veel gevraagd tijdens een scheidingssituatie. Scheidingen zijn hoe dan ook in alle gevallen complex, of het nu gaat om een scheiding die redelijk soepel verloopt of een vechtscheiding. Voor kinderen kan het fijn zijn om in gesprek te gaan met een buitenstaander. Iemand die zij kunnen vertrouwen, waar zij hun verhaal aan kunnen vertellen en die daar naar luistert. Iemand die kinderen ondersteunt door alles goed uit te leggen en op een rijtje te zetten.

KIES-Coach en Kindbehartiger in de provincie Groningen
Laat kinderen en ouders weten dat er een mogelijkheid is om extra ondersteuning te krijgen. Kinderen die jonger zijn dan 16 hebben toestemming nodig van hun ouders. Kinderen die 16 jaar of ouder zijn mogen zelf contact opnemen met een Kindbehartiger. Kindbehartigers en KIES-coaches zijn in het hele land te vinden. Lida Zoelman is KIES-Coach en Kindehartiger, gevestigd in de provincie Groningen. Zij is inzetbaar in heel de provincie Groningen, te weten Wedde, Winschoten, Veendam, Stadskanaal, Hoogezand- Sappemeer, de stad Groningen, Leek, Siddeburen, Bedum en Delfzijl.

samenvoordejongeren - Samen om Tafel mediation & advies

samenvoordejongeren

23 februari 2021 - Corona als een stille ramp onder jongeren....Wij willen er zijn. gewoon door naar jou te luisteren Wanneer je door de Corona het allemaal even niet meer ziet zitten als jongere, kun je op de website... lees verder »

Percentage alimentatie indexering 2021 - Samen om Tafel mediation & advies

Percentage alimentatie indexering 2021

24 oktober 2020 - Meestal wijzigen per jaar de inkomsten. Daar staat tegenover dat het leven ook duurder wordt. Om die reden worden dan ook (meestal) jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en... lees verder »

KIES - Samen om Tafel mediation & advies
Rigg - Samen om Tafel mediation & advies
Kindbehartiger - Samen om Tafel mediation & advies
MfN-registermediator - Samen om Tafel mediation & advies
Paletzorg - Samen om Tafel mediation & advies
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.