Arbeidsmediation

Arbeidsmediation - Samen om Tafel mediation & advies

Mediation bij arbeidsconflict

Een arbeidsconflict is een onenigheid tussen werknemer en werkgever. Het gaat dan om een langdurige onenigheid over zaken die op de werkvloer spelen die niet worden opgelost. Dit zorgt voor frustratie bij zowel de werknemer als de werkgever. Op de langere termijn zal het ook zijn weerslag hebben op de gezondheid van beide partijen. Soms kan het zijn dat maar één van beide partijen vindt dat er een arbeidsconflict is en dat de ander dit niet zo ervaart. In alle gevallen is het belangrijk om met elkaar het gesprek aan te gaan om bespreekbaar te maken wat er aan de hand is. Het is dan mogelijk om via Samen Om Tafel arbeidsmediation in te zetten.

In de praktijk zien we een viertal arbeidszaken die vaak terugkeren.
Het gaat dan om:
- Ontslag
- Arbeidsvoorwaarden
- Teamconflicten
- Ziekteverzuim


Wat kun jij zelf doen
Heb je te maken met een arbeidsconflict? Dan kun je de volgende stappen zetten om tot actie te komen om het conflict op te lossen.

1. Ga in gesprek met de leidinggevende, de werkgever of de werknemer. Kijk of jullie samen tot een oplossing kunnen komen. Komen jullie tot nieuwe afspraken? Leg deze dan op papier vast of vraag om een verslag van het gesprek. Op die manier wordt voorkomen dat er onduidelijkheid is over de afspraken.

2. Komen jullie er zelf niet uit, schakel dan mediation in via Samen Om Tafel.
Lida Zoelman van Samen Om Tafel is een onafhankelijke partij die begeleiding biedt tijdens gesprekken en het vinden van oplossingen. Wordt er een afspraak gemaakt, dan legt Samen Om Tafel deze vast. Als Mediatorsfederatie Nederland registermediator (MfN) is het streven om zowel het belang van de individuele werknemer als het belang van de werkgever te dienen. Er wordt gewerkt aan een uitkomst waar beide partijen zich in kunnen vinden.

3. Zijn de gemoederen zo hoog opgelopen dat het zelfs niet meer mogelijk is om onder begeleiding van mediation tot oplossingen en afspraken te komen? Ga dan naar de kantonrechter. Het kan dan verstandig zijn om bijstand van een advocaat te regelen.


Waar kan je zelf op letten tijdens een arbeidsconflict
- Als werknemer: zorg dat je er zeker van bent dat jij je werk goed uitvoert. Meld je niet onnodig ziek. Mocht het tot een rechtszaak komen dan sta je sterker als je goed gedrag hebt vertoond tijdens je werkzaamheden.

- Het kan zijn dat jouw werkgever je een vaststellingsovereenkomst aanbiedt. De werkgever kan hiermee een arbeidscontract beëindigen. Laat de inhoud van deze overeenkomst eerst goed controleren door een jurist alvorens te tekenen.

- Stap je naar de rechter, dan heeft dit gevolgen voor de werksfeer. Denk er goed over na of je deze stap echt wel wilt gaan zetten. Bespreek de gevolgen van een rechtszaak met je advocaat, rechtsbijstandsverzekering of de vakbond.

Ben je op zoek naar arbeidsmediation? Heb je vragen? Neem contact op met Lida Zoelman van Samen Om Tafel.

samenvoordejongeren - Samen om Tafel mediation & advies

samenvoordejongeren

23 februari 2021 - Corona als een stille ramp onder jongeren....Wij willen er zijn. gewoon door naar jou te luisteren Wanneer je door de Corona het allemaal even niet meer ziet zitten als jongere, kun je op de website... lees verder »

Percentage alimentatie indexering 2021 - Samen om Tafel mediation & advies

Percentage alimentatie indexering 2021

24 oktober 2020 - Meestal wijzigen per jaar de inkomsten. Daar staat tegenover dat het leven ook duurder wordt. Om die reden worden dan ook (meestal) jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en... lees verder »

KIES - Samen om Tafel mediation & advies
Rigg - Samen om Tafel mediation & advies
Kindbehartiger - Samen om Tafel mediation & advies
MfN-registermediator - Samen om Tafel mediation & advies
Paletzorg - Samen om Tafel mediation & advies
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.