Percentage alimentatie indexering 2021

Percentage alimentatie indexering 2021

Percentage alimentatie indexering 2021 Samen om Tafel mediation & advies
Lida Zoelman - Samen om Tafel mediation & advies

Geschreven door:
, 24 oktober 2020

Meestal wijzigen per jaar de inkomsten. Daar staat tegenover dat het leven ook duurder wordt. Om die reden worden dan ook (meestal) jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie aangepast.

Alimentatiebedragen stijgen jaarlijks op grond van de wet. De Minister voor Rechtsbescherming stelt het indexeringspercentage vast. Het percentage wordt gepubliceerd in de Staatscourant en de landelijke dagbladen. Meestal gebeurt dat half november.

Het indexeringspercentage voor 2021 bedraagt 3%.

Op de website van het LBIO kunt je het geïndexeerde bedrag van de alimentatie eenvoudig berekenen.
Veel mensen denken dat die indexering automatisch gaat. Dit is niet het geval. Alimentatieontvangers- en betalers moeten dit zelf in de gaten houden en toepassen. Betaal jij alimentatie, pas het bedrag dan op tijd aan. Ontvang jij alimentatie, dan kan het geen kwaad om jouw ex even op de hoogte te stellen van het nieuwe indexeringspercentage. Met onze berekenmodule bereken je gemakkelijk hoe hoog de alimentatie in het nieuwe jaar moet worden.

Kinder- en partneralimentatie

Volgens de wet bent u samen met uw (ex-)partner verantwoordelijk voor de verzorging en de opvoeding van uw kind(eren). Die plicht duurt tot uw kind 21 jaar wordt. U en uw (ex)partner dienen een financiële regeling te treffen als u uit elkaar gaat. De rechter kan hiervoor een bedrag per maand vaststellen. Dat is de zogenaamde kinderalimentatie. U regelt deze betaling in principe onderling met uw (ex)partner.

Verder kan er na een echtscheiding of na beëindiging van het geregistreerd partnerschap een partneralimentatie vastgesteld worden door de rechter. Deze partneralimentatie wordt vastgesteld ten behoeve van de ex-partner die niet in staat is om volledig in zijn of haar behoefte voorzien. Ook deze betaling verloopt in principe onderling.

Meer informatie op: https://www.lbio.nl/indexering-alimentatie/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

samenvoordejongeren - Samen om Tafel mediation & advies

samenvoordejongeren

23 februari 2021 - Corona als een stille ramp onder jongeren....Wij willen er zijn. gewoon door naar jou te luisteren Wanneer je door de Corona het allemaal even niet meer ziet zitten als jongere, kun je op de website... lees verder »

Percentage alimentatie indexering 2021 - Samen om Tafel mediation & advies

Percentage alimentatie indexering 2021

24 oktober 2020 - Meestal wijzigen per jaar de inkomsten. Daar staat tegenover dat het leven ook duurder wordt. Om die reden worden dan ook (meestal) jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en... lees verder »

KIES - Samen om Tafel mediation & advies
Rigg - Samen om Tafel mediation & advies
Kindbehartiger - Samen om Tafel mediation & advies
MfN-registermediator - Samen om Tafel mediation & advies
Paletzorg - Samen om Tafel mediation & advies
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.