Ouderschap na Scheiding, (weer) goeie ouders na scheiding!

Ouderschap na Scheiding, (weer) goeie ouders na scheiding!

Ouderschap na Scheiding, (weer) goeie ouders na scheiding! Samen om Tafel mediation & advies
Lida Zoelman - Samen om Tafel mediation & advies

Geschreven door:
, 20 april 2017

Een scheiding verloopt niet altijd soepel. Soms is er sprake van enorm veel pijn en verdriet vanwege zaken die zich tijdens jullie huwelijk hebben voorgedaan. Hoe hard je het ook probeert, elke keer belanden jullie weer in oeverloze discussies die uiteindelijk uitmonden in enorme uitbarstingen. Met alle gevolgen van dien, want de communicatie en het contact verslechteren snel. Jullie raken in een neerwaartse spiraal.

Samen hebben jullie kinderen en je merkt dat ze er onder lijden. Soms merk je zélf dat je het belang van de kinderen uit het oog verliest omdat je continu in de ‘vechtstand’ staat. Je vreest zelfs dat er een vechtscheiding gaat komen, maar weet niet hoe je dit moet doorbreken.

” We zijn beiden iemand geworden die we ooit dachten niet te zijn. We vonden beiden oprecht dat we het volste recht hadden om door te gaan met de strijd, zonder te zien wat we hiermee elkaar en de kinderen hebben aangedaan. Dat is het ergste, ik ben mezelf zo tegengevallen.”

Met andere woorden, echtscheiding zorgt voor rouw. Deze rouw beleef je vaak alleen, je (ex)partner heeft hier geen weet van. Er wordt eenvoudig voorbij gegaan aan wat jullie beiden samen hadden en wat jullie hebben verloren.

Er is sprake van een enorm verlies. Dit is niet alleen het verlies van de partner, en gedeeltelijk verlies van de kinderen, maar ook verlies van vertrouwen, bestaande financiële zekerheden, sociale omgeving, huis en haard etc.

Er moet een nieuwe connectie gemaakt worden met elkaar, vooral vanwege de kinderen. Dit is geen keuze maar bittere noodzaak. Kinderen zijn vaak de dupe bij de echtscheiding. Ze lijden eronder op school en lopen een groter risico op depressie.

Om de nieuwe verbinding als partners in ouderschap te bewerkstelligen, is het belangrijk om stil te staan bij dat wat verloren is gegaan. Want als jullie als ex-partners in staat zijn om samen het verlies van jullie ontspoorde relatie te delen, hieraan betekenis weten te geven en elkaar kunnen vergeven, kun je constructief als mede-partners verder in jullie gezamenlijk ouderschap.

In de maand mei, € 50 p.p. meld je aan op www. samenomtafel,nl om na je scheiding (weer) goeie ouders te kunnen zijn! referenties op aanvraag van verschillende ex-partners beschikbaar!

“Om goede ouders te kunnen zijn moet je eerst goede ex-partners zijn. Dan komt het met die kinderen echt wel goed!”

“Vergeven doe je voor jezelf, niet voor een ander”

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.