Kindbehartiger

Kindbehartiger

Kindbehartiger Samen om Tafel mediation & advies
Lida Zoelman - Samen om Tafel mediation & advies

Geschreven door:
, 26 november 2017

Een kindbehartiger geeft het kind een stem.

Als Kindbehartiger ben ik aangesloten bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger. De Kindbehartiger is er speciaal voor kinderen in scheidingssituaties, zowel tijdens de scheiding, jaren erna of vlak ervoor. Dit kan zowel zijn door middel van gesprekken met het kind zelf, als door gesprekken met- en coaching van de ouders. De Kindbehartiger fungeert daarbij als verlengstuk van de stem van het kind en maakt een vertaalslag naar ouders, belanghebbenden of bijvoorbeeld het juridisch speelveld.
De Kindbehartiger is de belangenbehartiger van het kind, heeft als doel het kind een veilig en vertrouwd gevoel te geven en beoogt dat het kind zich weer veilig kan bewegen tussen zijn ouders. Het is belangrijk dat kinderen leren dat hun gevoelens er ook mogen zijn en hoe zij hiermee om kunnen gaan. Op de website van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger kunt u alles lezen over de werkwijze van de Kindbehartiger.

Als Kindbehartiger vind ik het belangrijk om kinderen te laten voelen dat ik er voor ze ben. Dat ze niet alleen zijn. Het is belangrijk dat ze weten dat ze mogen voelen wat ze voelen, en dat het helpt om er over te praten. Samen kijken wij wat belangrijk is om aan papa en mama te vertellen van wat je voelt, en leer ik kinderen hoe het komt dat je dingen zo voelt.

Meer informatie op: https://kindbehartiger.nl/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.